toate categoriile

Noutăţi

Acasă> Noutăţi

De ce placajul este deformat?

Ora: 2022-07-18 Accesări: 46

1

Placajul este un material asemănător plăcii cu trei straturi sau mai multe straturi, care este făcut din segmente de lemn în furnir sau feliate în furnir și apoi lipite cu adezivi. Orientările fibrelor sunt lipite perpendicular una pe cealaltă. Placajul este adesea folosit în producția de mobilă, ambalarea rapidă, producția de cutii laterale din oțel etc., deoarece utilizarea unei cantități mari de adeziv poate provoca emisii excesive de formaldehidă, astfel încât protecția mediului a placajului este foarte îngrijorată atunci când oamenii aleg mobilier. Placajul are o rezistență mare și o flexibilitate bună. MDF este bine proporționat și potrivit pentru producție și procesare. Este una dintre cele trei plăci artificiale majore. Deci, ce cauzează deformarea placajului?

1. Deformare cauzată de diferența de conținut de apă în unele zone interne.
În producția de placaj, cum ar fi resturi de plăci aglomerate și părți din fibre din plăci de fibre de densitate medie, zona de uscare este neuniformă sau neuniformă în întregul proces de dimensionare. În producția de placaj, acoperirea furnirului este neuniformă etc. Există diferențe în conținutul de apă, întărirea adezivului și evaporarea conținutului de apă sunt diferite, iar stresul este asimetric, ducând la deformare.

2

2. Proces necorespunzător de presare la cald sau deformare cauzată de influența presei în sine.
Pe parcursul întregului proces de presare a placajului, din cauza condițiilor presei în sine, cum ar fi deformarea plăcii de presare, temperatura insuficientă a plăcilor individuale de presare la cald sau deformarea cauzată de presiunea neuniformă sau înțelegerea necorespunzătoare a procesului de presare la cald. temperatură ridicată sau prea scăzută, deformare cauzată de presiune excesivă etc.

3. Deformare cauzată de asimetria structurală.
Asimetria structurală este un factor cheie care provoacă stres intern în placă. De exemplu, straturile de suprafață și din spate ale plăcilor fibroase de densitate medie și ale plăcilor de particule sunt diferite ca mărime și dimensiune, iar părțile superioare și inferioare ale stratului neutru de placaj sunt diferite în ceea ce privește speciile de copaci, orientarea aranjamentului fibrelor furnir, grosimea, conținutul de umiditate. , numărul de straturi și metodele de producție. Placa are linii de răsucire etc., care este, de asemenea, motivul cheie pentru deformarea deformarii.

3

Prev: Cum se face placajul? Ce este placajul?

următor: Compararea materialelor de construcție: plăci aglomerate, MDF și placaj

Categorii fierbinți

ONLINE