toate categoriile

Noutăţi

Acasă> Noutăţi

Analiză preliminară: modelul de dezvoltare a placajului în China și selecția liniilor de presare plană continuă și de presa multistrat

Ora: 2022-12-09 Accesări: 29

Tehnologia de presare plată continuă este cea mai mare invenție a industriei panourilor pe bază de lemn din secolul XX, care practic a răsturnat procesul tradițional de producție a plăcilor fibroase și a plăcilor aglomerate și le-a schimbat complet modul de producție. Pe piața liniilor de producție în masă, a înlocuit complet modelul tradițional de linie de producție de presă multistrat din plăci de fibre și plăci aglomerate (cu excepția) și a dominat complet modelul mondial de producție a plăcilor artificiale, devenind reprezentantul productivității avansate a produselor din lemn de astăzi. industria placilor. De la apariția presei plate continue, țările dezvoltate au încercat să aplice tehnologia în industria placajului. Generații de cercetători au muncit din greu pentru a realiza acest vis, dar nu s-au înregistrat progrese substanțiale. Multe companii excelente s-au retras de pe piața plăcilor pe bază de lemn în dizgrație pentru a inova presarea plată continuă a placajului. Care este problema principală? a Chinei linie de producție de placaj model unde sa merg mai exact? Este principala problemă care trebuie rezolvată în lumea teoretică a plăcilor create de om.
Producția de placaj este cea mai mare industrie din industria de panouri pe bază de lemn din lume. Placajul reprezintă 60% din produsele din lemn din China. Având în vedere că 70% din producția globală de placaj este produsă de întreprinderi, este de importanță internațională să explorezi modelul de producție de placaj.

Modelul Raute
Raute este gigantul mondial de placaj (cel mai mare producător mondial de echipamente de placaj) și unul dintre cei trei giganți din lume de panouri pe bază de lemn, alături de Siempelkamp și Dieffenbacher. Raute este un specialist in dezvoltarea de echipamente de placaj si are linii de placaj in toata lumea. Liniile Raute reprezintă produsele de ultimă generație ale industriei mondiale de placaj. Frezele rotative Raute cu ax dublu și simplu alcătuiesc secțiunea de pregătire a stocului. Umplerea orificiilor de furnir complet automată și dispozitivul de îmbinare a furnirului formează secțiunea de formare. Presele multistrat formează secțiunea de formare. După ce a început cu linia de producție de placaj Raute în uzina integrată Yakeshi, Raute a realizat acum o dezvoltare strategică în linia de producție de panouri pe bază de lemn de ultimă generație. În același timp, linia originală mare de producție de placaj chinezesc a fost și transplantată de pe modelul Raute. Raute este gigantul mondial de placaj (cel mai mare producător mondial de echipamente de placaj) și unul dintre cei trei giganți din lume de panouri pe bază de lemn, alături de Siempelkamp și Dieffenbacher. Rauter este un specialist în dezvoltarea de echipamente de placaj și are linii de placaj în toată lumea. Liniile Rauter reprezintă produsele de ultimă generație ale industriei de placaj din lume. Frezele rotative Raute cu ax dublu și simplu alcătuiesc secțiunea de pregătire a stocului. Umplerea orificiilor de furnir complet automată și dispozitivul de îmbinare a furnirului formează secțiunea de formare. Presele multistrat formează secțiunea de formare. După ce a început cu linia de producție de placaj Raute în uzina integrată Yakeshi, Raute a realizat acum o dezvoltare strategică în linia de producție de plăci artificiale de ultimă generație. În același timp, linia originală mare de producție de placaj chinezesc a fost și transplantată de pe modelul Raute. Intrarea rapidă a lui Raute pe piață oferă suport tehnic pentru îmbunătățirea calității placajului și creșterea valorii adăugate a placajului.

model Linyi
Modelul Linyi se referă la industria de utilaje pentru placaj reprezentată de Sinoeuro Machinery în zona Linyi. Ei au adoptat complet modelul producției de placaj folosind echipamentele produse în Linyi ca componentă principală a liniei de producție și folosind procesul pe care l-au creat. Ei au spart cătușele actualei științe academice de fabricare a placajului și au abandonat modelul Raute de combinații de echipamente. Ei au inovat complet un nou proces pentru placaj, în special procesul de producție și modelul liniei de producție de placă laminată + linie de pavaj, îmbinare cu degete de placă de miez + plasture încrucișate.


1


Mașinile Sinoeuro nu numai că sunt promovate energic în China, dar au devenit globale. Potrivit experților, unele fabrici noi de placaj din Asia de Sud-Est, Africa, Orientul Mijlociu, Rusia și Turcia copiază acum „modelul Linyi”: importul de echipamente Linyi, folosind tehnologia Linyi, recrutarea directorului fabricii Linyi, cumpărarea materialelor auxiliare Linyi și utilizarea Linyi. furnir de lemn. În lumea academică a panourilor pe bază de lemn, industria placajului Linyi este considerată a fi un model de inovație în același mod ca și Raute. Dar „existența este justificată”, iar modelul Linyi și-a folosit mecanismul industrial inovator pentru a produce 90% din placaj, forțând astfel de giganți ai industriei de placaj cum ar fi Fabrica de placaj Songjiang, Fabrica de placaj Changchun, Industria lemnului Shanghai Fuhai, Industria lemnului New Climax. și Guangdong Jiali Wood Industry, care a adus o contribuție de neșters la industria placajului pe atunci.

Modelul Dieffenbacher
Dieffenbacher a susținut utilizarea preselor plate continue în secțiunea de formare a industriei placajului. Ei încearcă să răstoarne secțiunea de formare a industriei placajului, la fel ca plăcile de fibre și plăcile de particule. Un profesor a vizitat o linie model LVL Dieffenbacher din Australia în urmă cu mai bine de zece ani. Părerea lui a fost că astfel de linii nu sunt viabile, cel puțin nu fără a rezolva problemele care există acum. Ei au propriul lor model stabilit de formare și turnare prin presare plată continuă, ceea ce este bine în Australia. Trebuie îmbunătățit semnificativ înainte de a putea fi adaptat la piață. LVL este acum disponibil la peste 5,000 USD pe metru cub folosind materii prime importate sau poate fi exportat cu totul. Sistemele străine de laminare continuă sunt convertibile între LVL și placaj, iar o linie de producție poate produce două produse. Cu toate acestea, articularea furnirului de placaj chinezesc nu este ușor de rezolvat și vor exista multe probleme cu transplantul direct în China, așa că introducerea producătorilor trebuie să fie atentă.

Măreția modelului Linyi
Orașul Linyi, provincia Shandong, este situat la granița provinciilor Shandong și Jiangsu și este o zonă de pădure secundară scufundată fără resurse de materii prime pentru dezvoltarea industriei panourilor pe bază de lemn. Resursele inițiale de panouri pe bază de lemn ale Linyi constau în principal din protecția și reînnoirea pădurilor, plantarea și cultivarea pe marginea drumurilor, terenuri forestiere contractate în munții scufundați, păduri secundare și cu creștere rapidă și păduri industriale de lemn tăiate. În prezent, provincia Shandong promovează transformarea și modernizarea industriilor tradiționale, inclusiv industria lemnului. Linyi a profitat de oportunitatea de a se concentra pe promovarea dezvoltării unui model inovator pentru industria panourilor pe bază de lemn. Fiind cel mai mare centru de clustere din nordul Chinei, industria sa logistică bine dezvoltată a structurat lanțul de achiziție de materii prime și de producție a produselor din placaj al industriei de panouri pe bază de lemn din Linyi, dând naștere dezvoltării rapide a economiei clusterului industriei de panouri pe bază de lemn din Linyi. . În prezent, Linyi a devenit cea mai mare bază de producție de panouri pe bază de lemn din țară, centrul mondial al producției de panouri pe bază de lemn și mecca industriei de placaj.

Caracteristica principală a modelului de producție de placaj Linyi este că echipamentul principal al secțiunii de pregătire este mașină de decojit furnir fără ax.


2

Furnirul de suprafață și furnirul de miez sunt toate lucrările mașinii de decojit furnir fără ax. Când placa de suprafață este neuniform de groasă sau subțire, aceasta poate fi netezită cu mașina de șlefuit. Placa de bază nu trebuie să fie luată în considerare pentru rezistența laterală și este gata atunci când nu există defecte la exterior. Uscarea furnirului se bazează în principal pe lumina soarelui. Furnirurile cu materii prime sparte, nu în foi și îmbinări dificile sunt produse în furnir mic. Furnițele de miez sunt apoi alăturate de mașina locală de compoziție de furnir de miez de la Linyi și de o mașină de constructor de rosturi cu degete inventată de Sinoeuro Machinery. (Sinoeuro Machinery este un producător profesionist de mașini de placaj din China, cu 26 de ani de experiență. Pot oferi servicii profesionale și pot ajuta la producția de placaj.) Acest model de producție formează corpul principal al modelului Linyi.


3


 Prețurile mici și cerințele ridicate sunt cea mai mare competitivitate a modelului Linyi, iar specificațiile non-standard sunt produsele grele care există în modelul Linyi. Industria de mașini pentru panouri pe bază de lemn Linyi a creat splendoarea modelului Linyi. Modelul Linyi este întruchiparea economiei de piață socialiste. Concurența dintre modelul Linyi și modelele Dieffenbacher și Raute este competiția dintre economia de piață socialistă și valorile de bază ale Europei și Americii. Succesul lui Linyi mapează succesul modelului în lume. Prin urmare, modelul Linyi este cel mai de succes model de panou pe bază de lemn din lume în secolul XXI.

Prev: Cum să faci mașinile de panouri pe bază de lemn să se dezvolte mai bine și mai rapid?

următor: Analiză predictivă: 2022 starea de dezvoltare a industriei de panouri pe bază de lemn din China și tendința de dezvoltare

Categorii fierbinți

ONLINE