toate categoriile

NOUTĂȚI

Acasă> NOUTĂȚI

Analiză predictivă: 2022 starea de dezvoltare a industriei de panouri pe bază de lemn din China și tendința de dezvoltare

Ora: 2022-11-10 Accesări: 16

Panourile pe bază de lemn sunt realizate în principal din materiale lemnoase sau din fibre vegetale care nu sunt prelucrate în diferite unități de material, aplicați (sau nu) adezivi și alți aditivi pentru a face panouri sau produse de turnare, cum ar fi plăci de fibre, plăci aglomerate, placaj ca principal produse de pe piata. În ultimii ani, producția Chinei de panouri pe bază de lemn arată o tendință de creștere constantă. Odată cu accelerarea treptată a reformei din partea ofertei industriei, industria va arăta 4 tendințe majore de dezvoltare.

1. Starea de dezvoltare a industriei panourilor pe bază de lemn
1.1 Ieșire panou pe bază de lemn
Odată cu dezvoltarea economiei și urbanizării Chinei și îmbunătățirea tehnologiei și tehnicilor de producție, China a devenit cel mai mare producător mondial de panouri pe bază de lemn. Producția de panouri pe bază de lemn din China continuă să crească: 2016 Producția de panouri pe bază de lemn din China a fost de 300.42 milioane de metri cubi în 2016, crescând la 311.01 milioane de metri cubi în 2020, cu o rată de creștere anuală compusă de 0.87%. Producția este de așteptat să atingă 316.76 milioane de metri cubi în 2022.
( Sursa datelor: China Forestry and Grassland Statistical Yearbook, organizat de China Business Industry Research Institute )

1.2 Consumul de panouri pe bază de lemn
Consumul Chinei de panouri pe bază de lemn crește de la 280.55 milioane de metri cubi în 2016 la 303.80 milioane de metri cubi în 2020, cu o rată de creștere anuală compusă de 2.01%.

1

(Sursa datelor: „China Man-Made Board Industry Report 2021”, colectat de China Business Industry Research Institute)

1.3 Structura pieței panoului pe bază de lemn
Din perspectiva structurii consumului, placajul este încă dominant pe piață. Raportul de consum al plăcilor fibroase și a plăcilor aglomerate în ansamblu rămâne stabil. Placajul reprezintă 62.7% din consumul total de panouri pe bază de lemn; placa de fibre ocupă locul al doilea, reprezentând 20.1%; PAL ocupă locul al treilea, reprezentând 10.5%.

2. Tendința de dezvoltare a panoului pe bază de lemn

2.1 Se estimează că cota de piață a plăcilor aglomerate va crește
Reforma din partea ofertei a industriei de panouri pe bază de lemn din China se va accelera treptat. Se așteaptă ca cota de piață a plăcilor aglomerate, în special a plăcilor aglomerate medii și high-end, cu o calitate stabilă, rezistență mai mare și performanțe bune de mediu, să crească în continuare. Dezvoltarea plăcilor aglomerate cu preț scăzut și de înaltă calitate este favorabilă atenuării efective a contradicției dintre oferta și cererea de lemn în China, care este în conformitate cu strategia de dezvoltare durabilă a mediului ecologic al Chinei și are un potențial mare pentru dezvoltarea viitoare.

2.2 Concentrația industriei de subdiviziuni a plăcilor din fibre, plăci aglomerate continuă să se îmbunătățească
Plăcile din fibre și plăcile de particule au un prag tehnic ridicat, iar numărul și capacitatea de producție a liniilor de producție a preselor plate continue cresc treptat, înlocuind în mod constant liniile tradiționale de producție, cum ar fi presele cu un singur strat și presele multistrat. Tendința de modernizare industrială în industria panourilor pe bază de lemn este evidentă, iar modul în care întreprinderile adoptă operațiunile pe scară largă este o tendință inevitabilă de a menține competitivitatea în industrie în viitor.
 Odată cu îmbunătățirea tehnologiei tehnice și supravegherea protecției mediului în industria de panouri pe bază de lemn din China, precum și îmbunătățirea cererii consumatorilor din aval, capacitatea de producție înapoiată a industriei de panouri pe bază de lemn este eliminată treptat, iar capacitatea de producție de dimensiuni mici și mijlocii. este contractat în continuare. Întreprinderile de înaltă calitate, cu o calitate excelentă a produsului, un grad ridicat de protecție a mediului și o tehnologie bună, sunt de așteptat să ocupe o cotă de piață mai mare, ceea ce va crește și mai mult concentrarea industriei.

2.3 Domeniile de aplicare ale panoului pe bază de lemn se extind treptat
După progresul tehnicii de producție și îmbunătățirea eficienței producției, indicele de performanță al plăcilor pe bază de lemn a fost îmbunătățit semnificativ. A fost tratat special pentru a crește funcțiile de ignifug, rezistent la umiditate și împotriva moliei. Pe lângă aplicațiile în domenii tradiționale, cum ar fi mobilierul și decorarea casei, construcțiile de ansamblu, covorașele plăcilor de circuite imprimate, ambalajele speciale, echipamentele sportive și echipamentele muzicale se dezvoltă treptat.

2.4 Calitatea ecologică a plăcilor pe bază de lemn este îmbunătățită în continuare
Politicile de reglementare ale industriei și cererea ecologică a consumatorilor au determinat transformarea și modernizarea continuă a industriei de panouri pe bază de lemn, întreprinderile producătoare de panouri pe bază de lemn s-au angajat să dezvolte produse cu emisii mai scăzute de formaldehidă, ceea ce va accelera eliminarea capacității de producție low-end a lemnului. panouri bazate. Structura industriei va fi optimizată în continuare, iar cota de piață a produselor din panouri verzi pe bază de lemn va continua să crească.

Mașinile de scânduri pe bază de lemn sunt în plină expansiune în întreaga lume, cu investiții puternice în achiziții.
Odată cu dezvoltarea industriei de mașini, mașinile din China pe bază de lemn au atins un nivel internațional acum avansat, cu automatizare de grad înalt, cum ar fi linie de producție de placaj, linie de producție de panouri blocate, linie de producție de plăci aglomerate, linie de producție OSB, linie de producție LVL. Calitatea echipamentelor poate fi comparabilă cu mașinile din Taiwan. Mașinile de placă din China sunt verificate de investitori din întreaga lume, dar și de majoritatea investitorilor.

Sinoeuro ( shandong ) Machinery has exported more than 50 countries and areas for whole compelte solutions woodbased panel machinery.

Sinoeuro Machinery este un brand lider pentru utilaje pentru panouri pe bază de lemn, oferim servicii de SOLUȚIE COMPLETĂ ONE-STOP. Oferim servicii pentru întreg lanțul industrial, mai întâi de la A la Z programarea planului de investiții în mașini, suport tehnologic pentru transferul de tehnologie, diagrama fluxului, procedura procesului de producție, construcția de plante și furnizarea de materiale de producție etc. În al doilea rând, avem canale de distribuție, ne ajutăm clienții să exploreze piața pentru produse finite.

Ne angajăm să oferim clienților soluții complete pentru linie de peeling furnir, instalație de fabricare a placajului, LVL, placă bloc, PB, linie de producție OSB etc. Echipamentele principale includ: mașină de decojit furnir de lemn, uscător de furnir, distribuitor de lipici, pre-presa, presă la cald, compozitor de miez, ferăstrău dublu, mașină de șlefuit, boiler și accesorii pentru instalații aferente, etc. Oferim un an garanție pentru mașini de export și servicii on-line gratuite. Inginerii noștri sunt disponibili în străinătate pentru instalarea mașinilor și pregătirea lucrătorilor.

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.


SINO EURO(SHANDONG)MACHINERY CO.,LTD.
Professional Manufacturer of Wood Based Panel Machinery
ADD: Yitang town industrial park, Lanshan district,Linyi,Shandong Province,China.
TEL/Fax: +86-539-8295107/8231781  
MOB: +8618653930050
Email: admin@sinoeurocn.com  
www.ply-machine.com
M/Whatapp/wechat: +86-18653930050
www.sinoeurocn.com
www.china-plywoodmachine.com
ONE STOP turnkey project Plywood Machinery Solutions

Prev: Analiză preliminară: modelul de dezvoltare a placajului în China și selecția liniilor de presare plană continuă și de presa multistrat

următor: Cum se face placajul? Ce este placajul?

Categorii fierbinți

ONLINE