toate categoriile

Noutăţi

Acasă> Noutăţi

Linie de presare continuă pentru placaj/cherestea laminată furnir (LVL)

Ora: 2023-02-01 Accesări: 19

-Cea mai avansată linie de presă continuă


Situația actuală a industriei de placaj din China

Dezvoltarea producției de placaj din China, în timp ce satisface cererea de pe piața internă și internațională, a rezolvat ocuparea forței de muncă mari excedentare din mediul rural și a promovat dezvoltarea pădurilor de plantații. În plus, China are un număr mare de întreprinderi de placaj. Dar este dificil să ținem pasul cu noua normalitate a dezvoltării economice a Chinei din cauza la scară mică, a echipamentelor slabe, a tehnologiei înapoiate, a omogenizării serioase și de calitate scăzută a produselor și a concurenței dezordonate pe piață.

Industria de placaj din China are nevoie de modernizare

În China, cu lipsa resurselor forestiere și a forței de muncă, creșterea prețurilor lemnului, creșterea prețurilor materiilor prime chimice și a costurilor de transport, creșterea rapidă a salariilor forței de muncă și a costurilor de siguranță, costurile cuprinzătoare de producție ale întreprinderilor din placaj cresc, în timp ce marja de profit a întreprinderilor este în creștere. comprimat constant. Un alt motiv important este că, în producția de placaj, nu este posibilă formarea continuă a furnirurilor și presarea la cald continuă, ceea ce limitează sever dezvoltarea producției de placaj în direcția industrializării pe scară largă. În plus, datorită tehnologiei de producție simple și a echipamentului înapoiat al majorității întreprinderilor de placaj, calitatea placajului produs variază foarte mult, de exemplu, toleranța la grosime a placajului ajunge la 1 până la 3 mm, ceea ce este dificil de îndeplinit cerințele pieței pentru acesta. calitate.

Pentru a evita cercul vicios al concurenței de calitate scăzută și la prețuri scăzute, industria de placaj din China trebuie să ia în considerare sănătatea pe termen lung și dezvoltarea durabilă a industriei. Calea calității înalte și a prețului ridicat trebuie urmată. Întreprinderile de placaj pot adopta echipamente și tehnologie avansată pentru liniile de producție în transformarea și modernizarea lor. Acest lucru permite gruparea automată continuă și presarea continuă la cald a furnirului pentru producție continuă, la scară largă. De asemenea, are capacitatea de a produce cherestea laminată cu furnir (LVL), îmbunătățind acuratețea procesării și automatizarea liniei de producție. Acest lucru asigură calitatea produsului și reduce costurile cu forța de muncă, reduce pierderile de tăiere și îmbunătățește calitatea produsului și eficiența producției. Aceasta va deveni cu siguranță o tendință în dezvoltarea viitoare a industriei placajului.

Dieffenbacher are cea mai îndelungată experiență în domeniul producției continue de laminat de furnir. Compania a furnizat mai multe linii de presare continue pentru placaj/cherestea laminată furnir (LVL) clienților din întreaga lume.

Linii de presare continue pentru placaj/furnir laminat 4'

Linie de presare continuă cu o lățime de 4 picioare, cu o capacitate de producție de la 80,000 la 130,000 m³/a


poza-1


Dispunerea procesului a liniei este prezentată în diagrama de mai sus. Echipamentul principal este un alimentator de furnir 1, o mașină de acoperit cu perdele 2, un dispozitiv de grupare a furnirului 3, un preîncălzitor cu microunde 4, o presă plată continuă 5, un ferăstrău diagonal 6, un laminat de furnir și un dispozitiv de stivuire a plăcilor lungi 7 și un frigider în formă de stea 8.

Linii de presare continue de 4 picioare până la 8 picioare lățime, cu o capacitate de producție de 150,000 până la 220,000 m³/a


poza-2


Dispunerea procesului a liniei este prezentată în diagrama de mai sus. Lungimea totală a liniei este de aproximativ 180 m. Diferența dintre cele două linii este că linia este echipată cu două linii paralele de alimentare cu furnir la capătul de alimentare. Furnirul este astfel transportat la linia principală a presei plate continue, unde este format automat într-un furnir continuu lat de 8 picioare. Fațetele sunt presate la cald în presa plată continuă și apoi procesate prin procesul de post-tratare pentru a produce specificația necesară.


Placaj produs prin linii de presare continue


poza-3

1) Placaj standard
Acesta este un tip comun de placaj. Este vorba de trei sau mai multe straturi de placaj presat din furnir tăiat rotativ sau semifabricate subțiri de lemn rindeluit.

2) Plinte pentru containere
Placajul pentru pardoseala containerelor poate fi fabricat din cherestea tropicală tradițională, cum ar fi Abidon și Clone.

3) Diverse tipuri de placaj și noi tipuri de panouri sandwich
Acesta este un nou tip de produs din placaj dezvoltat de companii ca răspuns la cererea pieței. De exemplu, pe măsură ce oferta de lemn precum Abidon a scăzut semnificativ și prețurile au crescut, costul plintelor pentru containere a crescut. O companie chineză a dezvoltat acum tehnologia de a face plăci de bază pentru containere (COSB) din plăci de șanțuri orientate special, care este un produs cu valoare adăugată ridicată. Stratul central al acestui produs din placaj folosește o placă unică orientată.
Componente ale unei linii de presare continue pentru laminate de placaj/furnir

Linie de eșarfe de furnir
Linia de eșarfări de furnir este dispusă în fața liniei principale a presei continue. Este folosit pentru a șlefui straturile superioare și inferioare ale furnirului longitudinal într-o gamă de lățimi, astfel încât straturile superioare să poată fi lipite împreună pentru a forma un furnir de miez continuu la formarea semifabricatului. Linia de șlefuire a furnirului constă, în general, din echipamente de alimentare cu furnir, șlefuire și lipire a furnirului, stivuire de ieșire și echipamente de transport.

Linii automate de formare a placajului
Linia de formare complet automată a placajului este prezentată mai jos, iar dimensiunea nominală a furnirului utilizat pentru formare este de 4' x 8'.


poza-4


1) Furnir de alimentare
Această mașină ridică automat furnirul unul câte unul în vid și îl transportă pe banda transportoare intermediară, unde este apoi transportat la mașina de lipit.

2) Mașină de acoperit perdele
Această mașină face duș cu lipici pe suprafața superioară a fiecărui furnir care trece prin mașina de lipit. Avantajele folosirii unei mașini de acoperire cu perdele: adezivul se aplică uniform pe suprafața superioară a furnirului, cantitatea de lipici aplicată este foarte constantă și ușor de reglat, reducând astfel consumul de lipici. Eficiență ridicată de acoperire, intensitate scăzută a muncii, potrivite pentru producția în linie continuă.

Proces de prepresare a furnirului și presare la cald
Sistemele de preîncălzire cu microunde sunt utilizate în producția de laminate de furnir. Furnirul continuu care a fost asamblat se deplasează și trece prin sistemul de preîncălzire cu microunde. Căldura generată de sistemul cu microunde este concentrată în stratul de miez încălzit al furnirului, rezultând o temperatură a stratului de miez mai mare decât stratul de suprafață al materialului plăcii. Presele ulterioare, la presarea la cald a furnirului continuu, creează un gradient de temperatură opus de-a lungul grosimii furnirului. Aceste două sunt suprapuse una peste alta, astfel încât laminatele de furnir groase ating în esență aceeași temperatură în straturile de suprafață și de miez.


poza-5


Acest grafic arată curba gradientului de temperatură a furnirului. Prezintă preîncălzirea microblogului, încălzirea convențională a presei și, respectiv, efectul suprapunerii.

Un număr de linii de laminat de furnir au fost în funcțiune folosind tehnologia cu microunde. Linia este încălzită de un câmp electromagnetic de intensitate foarte scăzută, care nu are niciun efect asupra mișcării oamenilor din zonă; sistemul de preîncălzire cu microunde are o rată mare de conversie a energiei, ceea ce mărește foarte mult viteza de producție a liniei de presare continuă.


Presa la cald cu presare plată continuă este prezentată în diagrama de mai jos.


poza-6


Diagrama de mai jos prezintă o presă plată continuă cu o mașină de preîncălzire cu microunde. Lungimea presei continue este de 38 până la 60 m; lățimea produsului presat este de 4′, 6′ sau 8′; lățimea foii de presare la cald este de 1 500 până la 2 650 mm. Există două role de antrenare la capătul de descărcare. Viteza presei este intre 10 si 200 mm/s. Intrarea presei este compacta si scurta; zona finală de încălzire a presei nu are cerințe termice mari (sursa de căldură poate fi oprită pentru a răci furnirul vegetal).


poza-7


Avantajele placajului Dieffenbacher/liniilor de presare continue pentru placaj/laminate furnir

1) Mici abateri ale grosimii tablei și volume mici de șlefuire.
2) Fără pierderi la nivel în direcția laterală a foii.
3) Proprietăți mai stabile ale foii datorită timpilor mai scurti de deschidere a presei pentru încărcare și posibilității de a utiliza adezivi cu întărire rapidă.
4) Consum redus de lipici din cauza absenței pierderii la nivel în secțiunea transversală a foii și a cantității reduse de adeziv aplicat.
5) Sunt necesari mai puțini lucrători.
6) Consum redus de energie termică al presei.
7) Producția continuă de plăci simple a căror grosime poate fi măsurată online cu ajutorul unui tester de grosime.
8) Mai puține rebuturi, deoarece calitatea furnirului este verificată înainte de formare și sunt tăiate lungimi mai scurte de rebuturi (măsurarea în linie a grosimii).
9) Fără deformare a furnirului laminat.
10) Reglarea flexibilă a lungimii foii; grosimea foilor poate fi reglată în intervalul de la 5 mm până la 150 mm.

Fabrica NelsonPine din Richmond, Noua Zeelandă, este echipată cu un pachet de presă continuă de placaj/furnir Dieffenbacher. Abaterea medie a grosimii pe foaie (inclusiv poziția suprapunerii furnirului) a fost de 28 mm ± 0.15 mm pentru o foaie de placaj cu grosimea de 28 mm.

Calitatea este viața unei întreprinderi, iar calitatea produsului este cheia supraviețuirii acesteia. Adoptarea proceselor avansate de producție a placajului și a mașinilor și echipamentelor este o parte foarte importantă a întreprinderilor de placaj pentru a îmbunătăți și garanta calitatea produselor. Sinoeuro Machinery este un brand lider pentru utilaje pentru panouri pe bază de lemn. Producătorul de mașini Sinoeuro este un producător profesionist cu 27 de ani de experiență pentru decojirea furnirului, instalații de soluții de mașini de placaj cu aspect din fabrică și tehnologie de procesare. Acoperă 8000 de metri pătrați, cu mai mult de 100 de tehnicieni de cercetare și dezvoltare și servicii post-vânzare. Dacă sunteți interesat de mașina de fabricat placaj, puteți vizita aceste site-uri web:
https://plymachineline.com   https://china-plywoodmachine.com

Prev: Piața placajului se extinde treptat

următor: Cum să faci mașinile de panouri pe bază de lemn să se dezvolte mai bine și mai rapid?

Categorii fierbinți

ONLINE